top of page
 • Facebook - White Circle
 • Twitter - White Circle
 • Google+ - White Circle
 • LinkedIn - White Circle
Aerator pentru acoperis plat

Aerator

Aerator pentru

acoperis plat

din termoplastic durabil pentru acoperișuri plate

Elimina aerul viciat de sub stratul de hidroizolare la acoperis

 • Capac durabil

 • Flanșă dotată cu canale speciale flisate pentru a facilita atașarea la materialele bituminoase

 • Puncte de ancorare gofrate pentru circulația liberă a aerului viciat

AVANTAJE

 • Rezistență la foc

 • Flansă mai largă

 • Durabilitate

Aeratorul de ventilație pentru acoperiș plat permite eliminarea umidității și a vaporilor de sub membrana de impermeabilizare și din stratul de izolație termică. Umezeala formată în stratul de izolație termică și sapă, în primul rând duce la slăbirea proprietăților de izolație termică a vatei minerale și în plus în perioada rece a anului, la îngheț, se mărește în volum și distruge șapa de beton, stratul de izolație termică și stratul superior de impermeabilizare sau invelitoarea acoperișului plat propriu zis.

Aerator pentru acoperis plat

ȘOLUȚII ÎN CONSTRUCȚIE

 1. Aerator pentru acoperiș plat

 2. Joncțiunea cu acoperișul, acoperișul plat în 1 sau 2 straturi

 3. Mastic pentru impermeabilizare

 4. Amorsă Dysperbit grunt

 5. Șapa din beton armat

 6. Expandat din argilă (poate fi înlocuit cu vată minerală)

 7. Stratul de izolație termică

 8. Bariera vapori / strat impermeabilizare

 9. Structura portantă

Acoperișul plat s-a regăsit pe scară largă în ziua de astăzi atât în domeniul construcțiilor civile cât și a celor industriale. Acoperișul plat este un "sandwich" al cărui straturi sunt: structura portantă, stratul barieră vapori, șapa din beton sau termoizolația și stratul de impermeabilizare - de regulă alcătuit din membrane bituminoase aditivate în două straturi formând învelitoarea acoperișului. Cea mai frecventă problemă la acoperișul plat este umflarea învelitorii acoperișului în urma acumulării umidității și formării condensului infiltrat din straturile inferioare a acoperișului sau parvenit din exterior. Montajul aeratorului la acoperiș plat contribuie circulației libere a aerului și respectiv eliminării aerului viciat cu vapori și umiditate din substratul acoperișului. Umflarea învelitorii acoperișului provine din faptul că aerul umed pătrunde, fie de la etajele superioare prin fisurile din tavan în spațiul acoperișului, sau prin defecțiunile și fisurile microscopice ale stratului de impermeabilizare a acoperișului. Umezeala și vaporii de apă pot pătrunde și din mediul extern în timp de ploaie sau ceață. Orice material are microfisuri care nu pot fi depistate cu ochiul uman, însă umezeala pătrunde prin ele. Iarna, când îngheață - se dilată și ca rezultat, măriundu-se în volum, apa din substratul acoperișului înmulțește în cantitate și volum toate fisurile din stratul de impermeabilizare, prin urmare pătrunde și mai multă apă, care iarăși la rândul său înghețănd se mărește în volum si rupe structura acoperișului și stratului de impermeabilizare. Pe lângă faptul că duce la deteriorarea acoperișului, umezeala are și un impact negativ asupra proprietăților de izolare a stratului de vată minerală sau a altui termoizolant. ce duce la pierderi de căldură cu 30-40% mai mari. Deasemenea acumulându-se acolo, umezeala duce la formarea mucegaiului, care dăunează sănătății umane. Umezeala poate pătrunde în substratul acoperișului și în procesul montajului acoperișului, iar dat fiind faptul că totul este absolut ermetizat, umezeala nu poate fi evacuată din aces spațiu și toate problemele enumerate mai sus pot fi actuale. Rezumând cele expuse, montajul aerisirilor la acoperișul plat nu este un moft, ci o strictă necesitate.

DEGIVRARE LA ACOPERIȘ, BURLANE ȘI SCURGERI

Compania "COMPASS" S.R.L este un pionier în domeniul sistemelor de degivrare în republica Moldova. Timp de aproape 20 de ani, compania implementează în mod activ sistemele de prevenire îngheț și degivrare pe piața autohtonă. Rezultatul acestui lucru asiduu îl constituie sutele de obiective realizate și date în primire și clienți satisfăcuți în întreaga țară.

Complexul de topire a gheții și zăpezii mai numit sistem de degivrare servește la prevenirea înghețării nodurilor de evacuare a apei de pe acoperiș, țevilor, burlanelor suprafețelor plane etc. în sezonul rece al anului. Pe parcursul acestui timp de implementare a sistemelor de degivrare, atât în sectorul comercial, cât și în cel privat, aceste sisteme de topire a gheții și zăpezii și-au demonstrat fiabilitatea și rolul său în viața de zi-cu-zi în orice tip de clădire, indiferent dacă este vorba de un depozit, un birou sau un bloc locativ.

Gheața la acoperiș

În condițiile noastre climaterice, protejarea acoperișului de la zăpadă, gheață și îngheț este evidentă în perioada rece a anului când are loc schimbarea bruscă a vremii: de la frig la cald și vice-versa, mai ales dacă această schimbare este însoțită de precipitații atmosferice. În asemenea condiții stratul de zăpadă, gheață și polei de pe acoperiș începe să se topească, iar apa topită îngheață din nou și are loc umplerea nodurilor și sistemelor de evacuare a apei de pe acoperiș cu gheață. Astfel are loc stoparea completă a funcționării sistemelor de eliminare a apei de pe acoperiș. Ca rezultat se formează țurțurii pe marginea acoperișului, care prezintă un pericol evident atât pentru clădire cât și pentru oameni. Deasemenea masa de zăpadă și gheață de pe acoperiș se poate surpa și deteriora structura și integritatea acoperișului în plină iarnă.

Toți acești factori reprezintă riscuri pentru securitatea clădirilor și a persoanelor care trăiesc în ea, sau care trec prin preajmă. Cel mai mult are de suferit acoperișul, când la înghețare și dezghețare se afectează proprietățile de impermeabilizare și ca rezultat apa pătrunde în spațiile locative cauzând daune materiale și incomodități oamenilor ce locuiesc în această clădire. Apa înghețată deasemenea poate distruge și sistemele de scurgere de pe acoperiș - ca rezultat apa nimerește direct în încăpere în mijloc de iarnă, iar eliminarea consecințelor poate fi extrem de costisitoare si complicată.

Sisteme de degivrare

Pentru îndepărtarea gheții de pe acoperiș, jgheaburi, din pâlnii și elementele acoperișului se montează sistemul de încălzire electric prin cablu numit și sistem de degivrare. Elementul principal al sistemului de degivrare la acoperiș este cablul de încălzire rezistiv. Sistemul electric de încălzire este controlat de un termostat care verifică temperatura aerului exterior și cuplează sau decuplează circuitul, sau a stației meteo (măsoară temperatura și umiditatea aerului) pentru a conecta / deconecta sistemul conform setărilor temperaturii și umidității presetate de utilizator. Utilizarea astfel de termostate reduc consumul energiei și cuplează sistemul de degivrare doar atunci când este nevoie(conform temperaturii și / sau umezelii și precipitațiilor).

Cum funcționează?

Principiul de funcționare a sistemului de degivrare se datorează faptului că cablul de încălzire rezistiv, odată conectat la rețea și montat în sistemul de drenaj, conductele și canalele de evacuare a apei sau pe acoperiș, elimină energie termică în spectrul infraroșu sub formă de căldură în mediul înconjurător. Astfel încălzind suprafața adiacentă locului de montaj, se previne formarea gheții și zăpezii în zona încălzită și se topește zăpada care cade sub formă de precipitații. Apa este mai departe evacuată prin sistemul de drenaj, jgheaburi (care la rândul său necesită montajul sistemului de încălzire și degivrare dacă se află în zona cu risc de îngheț). Firul de încălzire este conectat la panoul central, unde prin intermediul termoregulatoarelor este dirijat lucrul său.

Degivrare la acoperiș plat

În timpul iernii, principala problemă cu care se confruntă acoperișurile plate este înghețarea pâlniei de scurgere a apei, și burlanului de drenare până la adâncimea de aprx. 1,5 m adâncime în interiorul clădirii. Acest fenomen neplăcut duce la umplerea acoperișului cu apă în timpul topirii masei zăpezii și ca rezultat apa acumulată pe acoperiș pătrunde prin fisuri în straturile inferioare ale acoperișului. Aceast fapt în primul rând duce la inundația etajelor inferioare și în al doilea rând în urma repetării ciclurilor de îngheț-dezgeț repetat, duce la formarea fisurilor pe acoperiș și distrugerea stratului de impermeabilizare, ba chiar mai mult și structurii portante cu stratul de termoizolare și impermeabilizare. Astfel distrugându-se toata structura acoperișului.

Eliminarea acestor consecințe este o întrebare cu substrat financiar și fizic greu de executat în plină iarnă, mai ales, dacă, este vorba de un bloc de locuit și apa a îceput să pătrundă la etajele inferioare. De asemenea există o mare probabilizate ca burlanele de evacuare a apei de acoeriș ce trec prin interiorul clădirii să crape în urma inghețării apei formate în ele și ca urmare - apa are acces direct la structurile portante ale clădirii. Acest lucru duce la coroziunea structurii din metal și deteriorarea clădirii în ansamblu. Pentru a evita un asemenea scenariu trist este nevoie doar de montajul elementului de degivrare la pâlnia de scurgere și sistem pluvial.

Cum se alege corect un sistem de degivrare la acoperiș? Model exemplu : acoperiș plat cu o pâlnie de scurgere.

Model: Acoperiș plat cu un singur element de scurgere a apei ce trece prin interiorul clădirii, diametrul pâlniei de scurgere 100mm. Punctul de îngheț la țeava de evacuare a apei 1,5m. Conducta are o temperatură pozitivă pe toată lungimea sa în interiorul clădirii.

Obiectiv: Sistem de degivrare pentru încălzirea pâlniei de evacuare a apei și burlanului la adâncimea de 1,5m.

Pentru încălzirea suprafeței de 1 metru pătrat de acoperiș în jurul pîlniei, în condițiile noastre climatice, este necesară montarea cablului de încălzire cu o putere sumară pe metru pătrat de 300-350 wați și 40-60 wați pe metru liniar de țeavă respectiv. Acest lucru ne va permite topirea completă a zăpezii și gheții în jurul pâlniei și va preveni înghețarea apei topite în burlanul de scurgere până la adâncimea de 1,5m în interiorul clădirii (conform cerințelor tehnice). La utilizarea cablului protecție îngheț cu termostat integrat în mufă și puterea de 25 W/m.l., pasul instalării pe banda de distanțiere este de 7,5 cm - așadar la 1m2 de suprafață încălziță, avem nevoie de 13 m.l de cablu și suplimentar 3 metri pentru încălzirea scurgerii (1,5 m.l de țeavă) - total avem nevoie de un cablu de încălzire de 15 m.l. Cel mai aproapiat după lungime cablu produs din uzină este de 15,2 m.l și ne convine perfect. Așadar vom obține următoarea listă de materiale de care avem nevoie pentru cel mai simplu sistem de degivrare la pâlnia de scurgere a apei pe acoperișul plat:

 1. Cablu prevenire îngheț de 15,2 m.l. cu puterea 25 W/m.l cu termostat integrat

 2. Cutia de distribuție pentru 2 automate

 3. Automat diferențial (atomat + dispozitiv de curent rezidual pentru a preveni scurgerile de curent și securitate)

 4. 4 m.l. bandă distanțiere pentru fixarea cablului de încâlzire la acoperiș / pâlnie

 5. Elemente de fixare și conectare, cleme, fobox, cablu de alimentare 3*1,5mm pentru conectarea la cel mai apropiat punct de alimentare cu curent electric

 6. Tub gofrat pentru a ascunde toate firele si de a le grupa

În mediu, costul unui asemenea kit pentru un sistem de degivrare se estimează la aprx 3200 de lei. Având în vedere riscurile la care se expune un acoperiș fără un asemenea sistem de prevenire îngheț și costurile eliminării tuturor consecințelor ce parvin de la așa fenomene, această investiție este una evidentă și cu folos pe viitor. Mai ales că durata de exploatare la așa sisteme de degivrare ajunge la 50 de ani.

Galeria lucrărilor noastre de montare a sistemelor de degivrare la scurgeri pentru acoperișul plat

Degivrare la pâlnii, acoperiș plat
Degivrare la pâlnii, acoperiș plat
Degivrare la pâlnii, acoperiș plat
Degivrare la pâlnii, acoperiș plat
Degivrare la pâlnii, acoperiș plat
Degivrare la pâlnii, acoperiș plat
Degivrare la pâlnii, acoperiș plat
Degivrare la pâlnii, acoperiș plat
Degivrare la pâlnii, acoperiș plat
Degivrare la pâlnii, acoperiș plat
Degivrare la pâlnii, acoperiș plat
Degivrare la pâlnii, acoperiș plat
Degivrare la pâlnii, acoperiș plat
Degivrare la pâlnii, acoperiș plat
Degivrare la pâlnii, acoperiș plat
Degivrare la pâlnii, acoperiș plat
Degivrare la pâlnii, acoperiș plat
Degivrare la pâlnii, acoperiș plat
Degivrare la pâlnii, acoperiș plat
Degivrare la pâlnii, acoperiș plat
Degivrare la pâlnii, acoperiș plat
Degivrare la pâlnii, acoperiș plat
Degivrare la pâlnii, acoperiș plat
Degivrare la pâlnii, acoperiș plat
Degivrare la pâlnii, acoperiș plat
Degivrare la pâlnii, acoperiș plat
Degivrare la pâlnii, acoperiș plat
Degivrare la pâlnii, acoperiș plat
Degivrare la pâlnii, acoperiș plat
Degivrare la pâlnii, acoperiș plat
Panoul de distribuție
bottom of page