top of page
  • Facebook - White Circle
  • Twitter - White Circle
  • Google+ - White Circle
  • LinkedIn - White Circle

CASE DIN PANOURI

PREFABRICATE

30 ANI DE TEHNOLOGIE GERMANĂ

peste 1 000 000 m2 spațiu locativ

TAMAK - complex specializat în debitarea, prelucrarea lemnului și producția caselor din panouri prefabricate și lemn stratificat, cu capital 100% austriac, situat în suburbia orașului Tambov, Rusia. Din 1986, compania produce și construiește case din panouri prefabricate și clădiri în baza unei tehnologii germane.

COMPASS este distribuitorul oficial TAMAK în Republica Moldova oferind cumpărătorului final produse de cea mai înaltă calitate.

CASE DIN PANOURI
PREFABRICATE

GEOGRAFIA CONSTRUCȚIILOR

Mai mult de 1 000 000 m2 de locuințe în regiuni cu diferite condiții climatice și seismice: de la regiunea Krasnodar până la Murmansk, de la Kaliningrad până la Khanty-Mansiysk, în țări din spațiul CSI, UE și Orientul Mijlociu.

Obiectivele finalizate sunt proiectate pentru condiții climatice diferite, cu temperaturi ale mediului de la -50°C până la +50°C, iar rezistența seismică de la 6 până la 9 grade.

TEHNOLOGIE GERMANĂ

În Germania, companiile de asigurări estimează durata de viață a clădirilor din panouri prefabricate la fel ca și pe cele din cărămidă - 100 de ani.

 

Este necesar de evidențiat principalele avantaje ale acestui tip de construcții:

  1. Producția este realizată din lemn uscat în condiții de uzină;

  2. La șantierul de construcție se transportă pereții prefabricați, pardoseala, frontoanele, carcasa acoperișului;

  3. Asamblarea din fabrică asigură o viteză mare de montaj și reduce semnificativ riscul de erori la locul de construcție;

CONSTRUCȚIE

PLĂCILE DIN FIBROCIMENT

Plăcile din FC ТАМАК — sunt un material robust, durabil, rezistent la apă și la îngheț, incombustibil și prietenos mediului, testat prin utilizarea timp de 30 de ani în construcție, reconstrucție și reparație.

COMPONENTELE PANOURILOR PREFABRICATE

Panoul este realizat din lemn de pin, furnizat din zone ecologice din Ural și Siberia. Cherestea supusă unui control de intrare strict, calibrare automată, sortare și uscare industrială. Lemnul uscat astfel nu este supus putrezirii.

TERMOIZOLAȚIA

Este îndeplinită prin utilizarea vatei minerale bazaltice ISOROC, cu densitatea 60 kg/m3 și rigiditatea necesară pentru evitarea comprimării acesteia în procesul exploatării. Pentru regiunile de nord grosimea totală a stratului termoizolant în pereții exteriori este de min. 200 mm.

Citiți mai multe despre setul de bază aici

FIABILITATEA LOCUINȚELOR TAMAK

Lungime 8.4m, pasul 4.0m
greutatea 9302 kg sau 900 kg/m2 — de 2-5 ori mai mult ca sarcinile reglementate necesare în construcții

Testarea structurilor tip carcasă cu placaj pe o față din plăci de FC TAMAK 12mm. Două puncte de suport a poliței, greutate 387 kg.

Structura panourilor prefabricate portante și metodele joncțiunii cu fundația, elaborate de Institutul Tehnico-Științific al Materialelor și Structurilor în Construcții  - Kucherenko din Rusia, aplicată cu succes de TAMAK în construcția de facilități diverse în Sahalin, Kazahstan, regiunea Krasnodar, Osetia de Sud și alte zonele de seismicitate ridicată.

PRODUS ECOLOGIC

Toate elementele constructive ale casei sunt realizate din materiale naturale - lemn și ciment, iar izolația termică — din rocă bazaltică. Timp de 30 de ani, modelele sunt testate în mod regulat și certificate de institute de cercetare.

Plăcile de FC TAMAK — material ecologic pur, fabricat din fibre de lemn și ciment, fără efecte nocive asupra mediului și sănătății umane. Nu conține asbest, fenoli și formaldehide, iar la încălzire, placa de fibrociment nu emite vapori și gaze toxice. Mai multe informații despre certificatele și rapoartele de testare a plăcilor de FC le găsiți aici.

REZISTENȚA LA FOC

Panourile prefabricate se referă la gradul IV de rezistență la foc (clasa reacției la foc a clădirilor C2). În cazul în care se proiectează măsuri suplimentare, aceasta poate fi ridicată la gradul III (REI60, clasa de rezistență la foc a clădirilor С0), ce permite construcția clădirilor cu până la 3 etaje inclusiv și distanța dintre clădiri 6m.

Plăcile de FC aparțin grupului de materiale ignifuge. Vata minerală utilizată în termoizolația panourilor prefabricate este un material incombustibil și servește ca barieră în propagarea flăcărilor. Atunci când este expusă la foc, construcția din panouri prefabriucate nu emite gaze și vapori toxici.

Mai multe informații despre plăcile din fibrociment (FC)

EFICIENȚA TERMICĂ / TERMOIZOLAȚIA

Economii considerabile la încălzire și condiționare, datorită gradului sporit de izolație termică.

Pentru încălzirea și întreținerea unei case din panouri prefabricate ТАМАК se consumă de 2,5 ori mai puțin gaz, comparativ cu o casă similară din piatră.

COMPARAȚIA PROPRIETĂȚILOR 
TERMOIZOLANTE A PEREȚILOR

Diagrama  comparativă de grosimi a diferitor tipuri de pereți*

*Date calculate la temperatura mediului -28 °С. 
Caracteristicile termice corespund СНиП 23-02-2003 «Protecția termică a clădirilor».

bottom of page