top of page
  • Facebook - White Circle
  • Twitter - White Circle
  • Google+ - White Circle
  • LinkedIn - White Circle

CASE DIN LEMN
STRATIFICAT

EXPERIENȚĂ

TAMAK - companie austriacă, cu o vastă experiență în proiectarea și fabricarea obiectivelor realizate din lemn stratificat: case de locuit, băi, cabane, centre sportive si balneare. Compania COMPASS S.R.L. este distribuitorul oficial al TAMAK în r.Moldova oferind cumpărătorului final produse de cea mai înaltă calitate.

PRODUCERE

Lemnul este un material viu. Prin urmare, producția cu o calitate stabilă a lemnului stratificat și detaliilor construcțiilor prezintă un proces tehnologic cu implicarea unui personal de experiență calificat.

CHERESTEA

Începând cu anul 2000, calitatea și tehnologia de producere a lemnului stratificat TAMAK se confirmă prin certificările renumitului Institut de Cercetare din Stuttgart "Otto-Graf-Institut».

In anul 2001 TAMAK a fost prima companie din Rusia și Europa care a însușit tehnologia de producție de lemn stratificat din zada siberiana.

Ca materie primă se utilizează selecții de molid si zada siberiană. 
Aceste conifere sunt ideale pentru fabricarea de case din lemn moderne, nu provoacă griji și probleme în exploatare.

Cheresteaua de molid comparativ cu cea de pin este mai putin predispusă la încovoiere și formare de fisuri în procesul uscării. Nu are atât de multe rășini și este benefică pentru aerul curat și sănătos. Proverbul rusesc spune: "Cabana de brad, și o inimă sănătoasă".

Spre deosebire de pin, molidul are noduri mai mici si mai puține, astfel pereții clădirilor și fațadelor au un aspect mai modern și elegant.
Zada siberiana este cunoscută pentru rezistența la umiditate și durabilitate. Deaceea se recomandă utilizarea anume acestui material pentru fabricarea jantelor inferioare ale pereților exteriori.

CEA MAI MODERNĂ TEHNOLOGIE

Lemnul stratificat - produs al celor mai moderne tehnologii de prelucrare a lemnului, conceput pentru a elimina punctele slabe ale lemnului masiv: răsucirea, fisurile adânci, limitarea la 6 metri lungime, contracția mare, ciclul de construcție lung, expunerea la impactul biologic și altele.

Lemnul stratificat constă din mai multe lamele (straturi) cu lungime până la 12 metri. Lamelele sunt formate prin îmbinarea elementelor prefabricate, bine uscate și geluite, dintre care se elimină defectele, nodurile inacceptabile ș.a.
Avantajul produselor "TAMAK" constă în selecția strictă a materiilor prime și a cerințelor de înaltă calitate a lamelelor interne și externe.

PROFIL AUSTRIAC

TAMAK începând cu anul 2000, în producția de lemn stratificat, folosește profilul "austriac" sub formă de zigzag. Anume acest profil și-a demonstrat avantajele și performanțele de-a lungul anilor. Șanțurile și crestele profilului permit conectarea sigură a elementelor, asigurând etanșeitatea pereților și lipsa de punți termice. Datorită acestui fapt se izolează termic doar joncțiunile interblocare.

Contracția structurii realizate prin tehnologia TAMAK, constituie în medie, mai puțin de 1% din înălțime (comparativ cu un cadru de lemn masiv standard care se contractă și pierde din volum până la 10% doar în primul an de exploatare)

Tipuri de secțiuni

Înălțime 190 mm, lățime 202 mm

Inălțime 190 mm, lățime 242 mm

Inălțime 230 mm, lățime 202 mm

Înălțime 230 mm, lățime 242 mm

Înălțime 270 mm, lățime 202 mm

Înălțime 270 mm, lățime 242 mm

Înălțime 190 mm, lățime 202 mm (VSL)

Înălțime 230 mm, lățime 202 mm (VSL)

Înălțime 240 mm, lățime 202 mm (VSL)

Înălțime 270 mm, lățime 202 mm (VSL)

PROIECTARE

Specificul proiectului unei case moderne din lemn este că trebuie să se ia în considerare nu numai proprietățile structurilor din lemn, dar, de asemenea, nuanțele de producție, instalare și operarea ulterioară. În acest scop, toate elementele și proiectele de arhitectura sunt elaborate doar de personal calificat.

După elaborarea machetului, modelul de lucru este transferat la centrele de prelucrare de înaltă precizie, dotate cu automate Hundegger K2 (Germania).

OPȚIUNI DE ELABORARE
A PROIECTULUI DE ARHITECTURĂ

La comanda proiectului tipic al casei, cabanei, băii etc. veți obține documentația de arhitectură și design cadou. La solicitare deasemenea este posibil dezvoltarea unui proiect individual conform specificațiilor și dorințelor Dvs.

EXPLOATAREA

Casa din lemn stratificat TAMAK este caldă, durabilă și estetic plăcută, la fel se manifestă foarte bine pe durata exploatării.

 

Avantajul lemnului stratificat față de cărămidă din punct de vedere a izolației termice este evident: peretele de caramida cu o grosime de 1000 mm, are un coeficient mai mic de rezistență prin transfer de căldură decât peretele din lemn stratificat cu grosimea 202 mm.

CONSTRUCȚIA

Construcția obiectelor din lemn stratificat se produce pe tot parcursul anului. Componentele clădirii TAMAK se livrează la șantierul de construcții gata de asamblare și ambalate în paleți și folie în conformitate cu secvența de instalare.
O casă medie cu un singur etaj din lemn stratificat și o suprafață de 100-150 m2, este asamblată pe fundație timp de o săptămână-două împreună cu sistemul de căpriori și grinzi.

bottom of page