top of page

Coșuri de ventilație  VIRTUM®

Coș de ventilație cu diametrul Ø125 VITRUM® poate fi folosit pentru ventilarea camerelor de locuit

1
2

Ventilare corectă a clădirii

O ventilare adecvată a clădirii vă oferă un sentiment de confort, dar și afectează în primul rând, buna funcționare a organismului uman. Zona rezidentială are nevoie de un flux constant de aer curat - lipsit de impurități, praf și vapori de apă. În cazul în care ventilația nu funcționează în mod corespunzător, se agravează în mod semnificativ microclimatul încăperii - omul devine somnolent, slabit și simte dificultăți de concentrare.

Încăperile slab ventilate sunt dispuse formării mucegaiului pe tavan și pereți!

Coșurile de ventilare VIRTUM®

 • asigură o aerisire perfectă

 • asigură ventilația naturală a încăperii

 • sunt ideale pentru nodurile sanitare în clădiri

 • sunt fabricate din polipropilenă de înaltă calitate, vopsite în masă, fapt ce confera stabilitate UV, factorilor externi și variațiilor de temperatură și a procesului de îmbătrânire

3

Coș de ventilație Virtum®

Coșul de ventilație inovator VIRTUM®, cu un diametru de Ø125 mm, este un produs unic pe piața noastră.
VIRTUM® Ø125 îmbunătățește ventilarea spațiilor, oferă un mai bun și screscut flux de aer, în comparație cu aerisirile standard!
În plus, cu scopul de a ventila și mai bine spațiul, se folosește energia eoliană, care este utilizată pentru a mări fluxul de aer.

 

 

Excelentul efect de ventilație a coșului de aerisire VIRTUM® este rezultatul inovațional al utilizării proiectării modelării digitale în cea mai avansată tehnologie aerodinamică, 

tehnologie folosită pentru a proiecta bolidele de Formula 1!

Cum funcționează

ventilația naturală?

Ventilația încăperii parvine din diferența de presiune. Aerul cald, "folosit în interior" ieșind din încăpere creează o presiune negativă care permite aspirarea aerului proaspăt din exterior. Aceste procese pot continua atât timp cât temperatura exterioară este mai mică decât temperatura din interior. Cu cât este mai mare diferența de temperatură, cu atât debitul de aer din exterior este mai mare. Design-ul special al coșului de ventilare VIRTUM® susține efectul de circulație utilizând energia eoliană. Aceasta este o caracteristică foarte importantă, mai ales la un moment dat, atunci când temperatura din interiorul clădirii este egală sau mai mică decât temperatura din exterior. Astfel coșul de aerisire VIRTUM® funcționează chiar și când alte coșuri de ventilare nu mai funcționează din cauza că nu mai există diferență de temperaturi.

Coșurile de ventilație VIRTUM®, propuse de Compass SRL, sunt concepute pentru a fi montate pe diferite tipuri de acoperiș. Design-ul special de fixare permite montajul pe acoperișul plat sau din tablă plană, pe acoperiș din șindrilă sau pe acoperiș cu dale din țiglă naturală.

4

Cercetarea factorului puterii de tracțiune Cw eoliană

Coșul de ventilare VIRTUM® asigură cea mai bună forță de acțiune eoliană, așa cum este evidențiat prin indicatorii de coeficienți Cw:

Coeficientul Cw este unitatea de mărime care permite evaluarea eficienței de ventilație. Acesta ia în considerare presiunea negativă în canalul de ventilație cauzată de duza de ieșire (din cauza afluxului de vânt) și propria rezistența asociată cu fluxul de aer prin duza în anumite condiții (presiune, temperatură)

5

Nu uitați! În cazul în care ventilația într-o clădire funcționează incorect

omul devine somnoros

apar dificultăți de concentrare!

pe tavane și pereți se dezvoltă mucegai!

se agravează starea clădirii!

6
7

VIRTUM®

coș de ventilare

 1. Nivel - facilitează procesul de montaj al coșului de ventilare VIRTUM®  pe acoperiș.

 2. Formă ce împiedică pătrunderea precipitațiilor.

 3. Deflectorul de ieșire proiectat să asigure o bună ventilație atât vara, cât și iarna, folosind diferența de presiune, precum și energia eoliană.

 4. Datorită inelelor suplimentare în partea inferioară a deflectorului, coșul de ventilație folosește eficient energia eoliană.

 5. Prin găurile corespunzătoare de drenaj se descarcă în mod liber condensului spre exterior.

 6. Suporturi special proiectate pentru toate tipurile de acoperiș.

 7. Coșul de ventilație VIRTUM® este unicul pe piața noastră care dispune de un diametru de Ø160mm fapt ce permite utilizarea sa pentru aerisirea încăperilor și spațiilor rezidențiale!!!

8

Va oferim elemente de ventilare concepute pentru a fi montate pe diferite tipuri de acoperiș. Datorită talpei suportului special conceput sunt numai bune pentru a le putea aplica cu succes la acoperiș din metal, din șindrilă, țiglă naturală, acoperiș plat etc.

Coș de ventilație VIRTUM ®

pentru șindrilă / acoperiș din tablă plană

Datorită bazei suport unice pot fi adaptate pentru montarea pe un acoperiș din șindrilă și pe acoperiș din tablă plană.

Coș de ventilație VIRTUM®

pentru acoperiș plat din tablă zincată

Datorită suportului dotat cu un sigiliu de ermetizare din butilat poate fi montat cu ușurință pe acoperiș plat din tablă zincată.

Coș de ventilație VIRTUM ®

pentru acoperiș

din țiglă metalică

Datorită suportului special proiectat se montează cu ușurință pe acoperiș din țiglă metalică

 • profil mic - N (țiglă metalică de tip european)

9
10
11

COMPASS S.R.L, r.Moldova, MD-2059

mun. Chișinău, str. Petricani 5/1

tel: +373(22)539-541

e-mail: info@amper.md

bottom of page